Skøn salat med bagte rødbeder og hel boghvede
Sødmen fra de bagte rødbeder og det syrlige fra citron og æble sammen med den skarpe peberrod, gør denne salat til en himmerigsmundfuld. Prøv selv !
Ingredienser
ca. 800 g. rødbeder
1½ dl. hel boghvede
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 stor håndfuld græskarkerner
2 æbler, let syrlige
Dressing
1½ dl. sojayoghurt
1 stor spsk. øko majonæse, kan udelades.
2 – 4 spsk. reven peberrod
saften fra 1 citron
reven skal fra ½ citron ( altid øko )
1 spsk. æblecidereddike
salt og peber
Tilberedning
Rødbederne koges i meget lidt vand i ca. 45 min, eller bages i ovnen i ca. 1 time. Smuttes eller skrælles og afkøles, hvor de derefter skæres i små tern.
Boghveden skylles grundigt i en sigte, og koges i 15. min. så der stadig er lidt bid i. Afkøles.
Alle ingredienser røres sammen til dressingen. Start med at bruge 2 spsk. peberrod, især hvis du bruger helt friskrevet. Det er bedre at putte ekstra i…. det er svært at tá op igen 🙂 Men dressingen skal smage stærkt, rødbederne og boghveden er jo søde, men prøv dig frem.
Måske ønsker du også lidt mere æbleeddike.
BON APPETIT 🙂