Nem og lækker salat med valnødder og ost
Denne salat er en af mine favoritter. Den er supernem at tilberede, og den smager fantastisk.
Er du slet ikke til gedeost, så erstattes den med camembert.
2 pers.
1 hjertesalat
1 bakke blåbær
6 tykke skiver gederulle
1 æg
Lidt polenta (majsgryn) eller rasp (kan undværes)
En lille håndfuld valnødder
1-2 tsk. honning
Dressing.
Lidt olivenolie
Lidt citronsaft
Tilberedning
Start med valnødderne. De ristes let på en tør pande. Tilsæt derefter honning og rør det godt sammen med nødderne. Hældes på et stykke bagepapir og afkøles.
Skyl salat og blåbær. Salaten skæres eller rives i stykker og fordeles på 2 tallerkener.
Gedeosten dyppes i æg og polenta og steges ved middel varme i 1 – 1½ min på hver side.
Anrettes på salaten sammen med blåbærrene og de groft hakkede valnødderne.
Dryp med lidt citronsaft og olivenolie.
Spises gerne med et stykke groft brød til.